Sunt serviciile importante pentru clienți în momentul alegerii furnizorului de gaze naturale?

Până de curând, criteriul principal de alegere al furnizorului îl reprezenta prețul. Practic, pentru a identifica cea mai potrivită ofertă, clientul avea în vedere cât costă metrul cub de gaz, ignorând alte criterii.

În baza prețului, clienții făceau comparații între ofertele furnizorilor și alegeau tariful cel mai avantajos.

Însă, având în vedere plafonarea prețurilor la gaze naturale, niciun client casnic nu va plăti un preț al gazelor naturale (inclusiv taxe) mai mare de 0,310 lei/ kWh pentru consumul din perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2025. 

În acest context, clienții au început să acorde o mai mare atenție serviciilor pe care le oferă furnizorii de gaze naturale.

Ce servicii sunt importante pentru clienții casnici și non-casnici?

Orice furnizor de încredere care dorește să creeze și să mențină o relație de lungă durată cu clienții săi va furniza acestora o gamă variată de servicii conexe.

Unul dintre serviciile importante pentru clienți este asistența specializată. Un furnizor care oferă asistență specializată va fi întotdeauna preferat de clienți. Aceștia au siguranța că se pot baza pe suportul specializat atunci când întâmpină probleme tehnice sau au nevoie de anumite informații.

Un alt serviciu important îl constă posibilitatea de a accesa contul de client online. Clienții pun un accent deosebit pe control și transparență, iar în acest context, accesul la o aplicație unde se regăsesc date despre contractul lor, istoricul facturilor, consum, plăți și alte informații utile, va reprezenta un mare plus pentru aceștia.

De asemenea, furnizorii care oferă clienților mai multe modalități de plată (numerar, transfer bancar, internet banking etc.) reprezintă un alt aspect care poate înclina pozitiv balanța în momentul alegerii unui furnizor. Cu alte cuvinte, furnizorii care oferă astfel de opțiuni flexibile de plată sunt adesea preferați de clienți.

Concluzii

Pentru a lua cea mai bună decizie în privința furnizorului, clienții trebuie să analizeze obiectiv toți factorii care contează pentru ei. În contextul plafonării prețurilor la gaze naturale, clienții prioritizează serviciile oferite de furnizor, ținând cont totodată și de renumele acestuia pe piață.

Un partener de încredere pentru clienții casnici și non-casnici este CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, care pune la dispoziție produse de energie electrică și gaze naturale, aliniate nevoilor lor actuale. Pentru CEZ Vânzare satisfacția clienților este extrem de importantă, de aceea, oferă acestora mai multe servicii adaptate dorințelor lor actuale. Pentru CEZ Vânzare, prioritatea este să furnizeze clienților o experiență completă și personalizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *