Tabla zincata un material apt pentru proiectele tale

Tabla zincata te poate ajuta în momentele critice din cadrul proiectelor tale

tabla zincata

Din magazinul online de materiale de constructii Mesteru` Manole puteti comanda online tabla zincata. Tabla zincată este cea mai bună soluție atunci când doriți să beneficiați de costuri reduse și rezistență ridicată în proiectul dumneavoastră.

Tabla zincată este un material de construcție în domeniul metalurgiei și are o gamă largă de utilizări, în special în industria auto, în structuri metalice, pentru construcția de poduri, tunuri, cadre metalice, acoperișuri, sisteme de aer condiționat, copertine etc.

Tabla zincata este de fapt o tabla din otel care beneficiază de un strat de zinc pentru a preveni coroziunea in timp. Stratul de zinc care acoperă ambele părți ale plăcii o protejează bine de coroziune, astfel că foaia nu ruginește și are o rezistență ridicată care păstrează aceleași proprietăți. În plus, cu cât stratul de zinc este mai gros, cu atât rezistența foii este mai mare.

Daca stratul de zinc aplicat este moderat, mediul in care este folosita tabla zincata va fi cel mai important factor care afecteaza rezistenta acestui material.

În comparație cu zonele urbane și rurale cu o poluare mai mică a aerului, acoperirile cu zinc din zonele industriale oferă întotdeauna o perioadă mai scurtă de protecție. Adică, durata de viață a tablei galvanizate poate fi mărită de 5-10 ori dacă este folosită în interior în loc de exterior.

Mesteru` Manole recomanda sa folositi intotdeauna ghilotina, foarfeca, taiere cu jet de apa sau orice alta solutie care sa nu provoace supraincalzire pentru a taia tabla zincata. Tăierea acestui material cu un dispozitiv flexibil sau oxiacetilenic ar duce, fără îndoială, la deteriorarea stratului de zinc și, evident, ar pierde beneficiile pe care le oferă. În plus, se recomandă prelucrarea la rece prin tăiere în timpul modelării tablei.

Masteru` Manole recomandă utilizarea șuruburilor și a niturilor pentru îmbinările tablelor zincate. De asemenea, tabla galvanizată poate fi sudată, dar aceeași problemă este că, deoarece temperatura de topire a zincului este mai mică decât cea a fierului, stratul de zinc va fi grav deteriorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *