tabla zincata

Tabla zincata, un material util oricarui constructor

Tabla zincata reprezinta un material eficient ce se poate achizitiona sub dimensiuni si grosimi diverse, astfel fiind usor de integrat in cadrul a numeroase proiecte de constructii. Achizitionand acest material beneficiati de versatilitate si calitate inalta, economisind in acelasi timp bani.

Ce caracteristici prezinta acest material?

tabla zincata

Tabla zincata este un material confectionat din otel ce a fost supus procesului de zincare. Acest proces presupune aplicarea unui strat de zinc asupra materialului, strat ce are rol de protectie impotriva coroziunii. Prin aceasta combinatie de metale, tabla zincata beneficiaza in acelasi timp de duritatea otelului si de proprietatile anticorozive ale zincului, astfel produsul finit bucurandu-se de o durabilitate crescuta.

Daca acest produs este utilizat in spatii interioare, durata sa de viata poate fi prelungita de chiar 10 ori mai mult decat daca se foloseste in exterior. De asemenea, acesta este cu atat mai rezistent si mai durabil cu cat stratul de zinc aplicat este mai gros.

Cu toate acestea, pentru prelungirea duratei de viata este important sa tabla sa nu fie sudata. Zincul are o temperatura de topire mai scazuta decat otelul, iar sudarea ar conduce la distrugerea stratului protector. Se recomanda ca imbinarea acestui material sa se realizeze mai degraba cu ajutorul suruburilor si al niturilor.

De asemenea, pentru a nu supraincalzi tabla, pentru taiere se recomanda folosirea ghilotinei si foarfecii. Prin taierea cu flexul exista riscul de deterioare a zincului si, implicit, pierderea proprietatilor oferite de acesta.

La ce se poate utiliza tabla zincata?

Tabla zincata isi gaseste aplicabilitate in numeroase proiecte, precum:

  • Constructii – pereti separatori, acoperisuri, obloane, copertine, parapete, usi;
  • Industria auto – constructia diferitor piese: capota, aripa, usa, plafon;
  • Electrocasnice – masina de spaalt, cuptor cu microunde, aere conditionat, frigider, ventilator, aragaz;
  • Altele – carcase metalice, panouri electrice.

Mesteru Manole va pune la dispozitie tabla zincata la pret avantajos!

Din magazinul online Mesteru Manole puteti achizitiona materiale de constructii de calitate la preturi foarte bune. Aici veti gasi si tabla zincata sub diferite dimensiuni, avand un raport calitate-pret atragator. De asemenea, Mesteru Manole va pune la dispozitie produse din categoria celor destinate amenajarilor interioare si exterioare, materiale electrice si metalurgice, instalatii termice, echipamente de protectie si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *