Tenerife- tărâmul primăverii veșnice

A venit momentul așteptat un an întreg? Ai început căutările pentru concediul mult visat? Îți dorești să te bucuri de soare, apă, distracție și plimbări indiferent de perioada din an?  Atunci cu siguranță trebuie să începi căutările pentru oferte vacanta Tenerife .

Tenerife este cea mai mare insulă din Arhipeleagul Canare și se află în Oceanul Atlantic la o distanță de 1000 de km de Spania și 300 de kilometri de continentul african punct. A fost numită tărâmul *Primăverii veșnice* deoarece aici temperaturile nu scad sub 20 de grade și nu cresc peste 30 indiferent de perioada din an.

În partea de nord a insulei( Puerto de la Cruz), temperaturile sunt mai scăzute , mai multe șanse de precipitații astfel că totul în jur este mai verde. În partea sud- vestică că a insulei care este și cea mai căutată de turiști( Los Christianos, Playa de las Americas, Adeje), plouă destul de rar și temperaturile sunt mai tot timpul ridicate.

Tenerife este o insulă vulcanică, cu un vulcan încă activ în mijlocul ei, numit El Teide, care este și cel mai înalt vârf al Spaniei, 3718 metri. Astfel, plajele impresionează prin nisipul vulcanic, negru și deosebit și prin valurile minunate ale Oceanului Atlantic. Se poate spune deci că nu este o insulă exotică tipică.

Cea mai simplă modalitate de a ajunge pe insulă este folosind un zbor charter, insula dispune de două aeroporturi : în nord Los Rodeos și în sud Reina Sofia. Traficul aerian este extrem de intens, ținând cont de faptul că sunt peste cinci milioane de turiști tot timpul anului.

Tenerife nu este o insulă scumpă, așa cum s-ar crede datorită faptului că foarte mulți oameni faimoși și-au cumpărat proprietăți aici. Comparativ cu peninsula și alte țări europene, prețurile sunt mult mai avantajoase, astfel poți să te bucuri de gastronomia Insulelor Canare la prețuri avantajoase. Poți alege din specialitățile lor paella, tapas, diferite specialități cu iepure, fructe de mare, dar cel mai tradițional preparat de pe insulă se numește papas arrugadas con mojo( cartofi mai mici copți în coajă serviți cu două variante de sos: verde sau portocaliu).

Unul dintre lucrurile ce merită menționate este acela că pe insulă nu există TVA. În cazul în care ajungi pe insulă în perioada reducerilor, vei putea achiziționa haine de firmă și tot felul de alte produse la prețuri de nimic.

Tenerife nu este doar o destinație în care doar să te relaxezi pe plajă la soare, este o insulă ce merită să fie explorată și descoperită pas cu pas.

Dintre obietivele ce nu trebuie ratate pe insulă, merită menționate:

  • Los Gigantes , sunt pereți drepți de stâncă ce se ridică din ocean, apoi merită vizitată și plaja de lângă port pentru niște poze spectaculoase
  • El Teide, impresionează mai ales prin drumul de aproape 2000 metri ce trebuie parcurs pentru a ajunge sus. Vegetația specifică zonei de stepă și pădurile de pin ce contrastează cu rocile fac din peisaj unul de neuitat.
  • Playa Las Teresitas și Playa Benijo, cele mai frumoase plaje ale insulei, prima putând concura cu plajele din destinațiile exotice
  • Masca, un sat pitoresc ce nu merită ratat, de acolo pornind la pas spre plajă și apoi o plimbare cu barca până în dreptul stâncilor Los Gigantes.
  • Siam Park, cel mai mare parc de distracții acvatic din toată Europa, potrivit pentru toate vârstele.
  • Loro Parque, un loc unde te poți bucura de show-uri spectaculoase cu delfini și balene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *