Terapia Bowen – forma de medicina alternativa eficienta

Aparuta inca din anii 1950, Terapia Bowen, cunoscuta si sub numele de Terapia Bowtech, a devenit in zilele noastre o forma de medicina alternativa foarte apreciata. Tehnica se remarca atat prin simplitatea ei cat si prin eficienta deosebita pe care o are.

Bazele terapiei au fost puse de catre australianul Tom Bowen, care, pornind de la ideea ca orice organism uman are capacitatea de a se reface singur daca i se acorda timpul necesar si este suficient relaxat, a creat aceasta tehnica de vindecare prin intermediul atingerii si echilibrarii.

Modul in care se aplica Terapia Bowen

Terapia Bowen presupune o tehnica de vindecare efectuata prin atingere, de catre un terapeut, cu ajutorul degetelor. Tratamentul consta in aplicarea unor miscari foarte delicate, pe unele puncte precise ale corpului, miscari de rulare peste fascie sau peste unele tesuturi moi care sunt asociate cu anumite grupe de muschi, ligamente, tendoane sau nervi.

Intre fiecare serie de miscari, se face o pauza – un interval de timp specific, care ii va permite corpului sa raspunda. Tesuturile se vor re-hidrata si va incepe procesul de vindecare al organismului.

Prin atingerea articulatiilor si muschilor, sistemul nervos va primi anumite semnale pe care o sa le asocieze cu remedii care sunt inregistrate in memoria celulara, iar in acest mod, organismul percepe ca trebuie sa foloseasca resursele proprii si va indentifica ce anume sa faca in cazul unor raniri, imflamatii, sau toxicitati.

Dupa finalizarea sedintei, clientul trebuie sa bea apa suplimentar. In cele mai multe cazuri, se constanta ameliorarea durerii  imediat dupa terminarea tratamentului. Este posibil sa apara unele modificari emotionale sau fizice, ca dovada ca tratamentul a inceput sa dea rezultate.

In general, tratamentele se vor aplica la interval de sapte zile.

Afectiuni tratate prin Terapia Bowen

Terapia Bowen trateaza in mod special afectiuni ale sistemlui muscular, osos si ale articulatiilor.

Aplicat prin miscari lente, delicate, deloc bruste, invazive sau energice, tratamentul este mai putin dureros.

Prin intermediul terapiei Bowen, se reduce disconfortul si inflamatia provocate de accidentari la locul de munca sau accidentari sportive, luxatii, entorse, dureri de spate, terticolis, muschi si articulatii intepenite si multe altele. De asemenea, procesele degenerative si inflamatiile sistemului nervos sunt diminuate in mod considerabil, durerile de cap si migrenele sunt calmate si ajuta la recuperarea dupa accidentele vasculare cerebrale.

Tehnicile Bowen au efecte deosebite si asupra stresului sau oboselii cronice, prin faptul ca ofera organismului posibilitatea de a se relaxa si echilibra.

Vino la Bowen Clinique Bucuresti pentru terapia Bowen.


Clinica Bowen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *