Tips and tricks – cum să curățăm un portofel din piele

Portofelul este o piesă de care nu ne putem dezice niciodată, este un accesoriu utilizat zi de zi și fără de care nu se poate pleca de acasă. Totuși, momentul în care un portofel barbati își pierde din aspect și începe să fie uzat, trebuie căutată o soluție. Soluțiile pentru portofele piele bărbați sunt multiple și eficiente.

Cel mai indicat ar fi totuși să se prevină distrugerea și abia apoi tratarea, iar asta presupune depozitarea portofelelor în altă parte decât buzunarul de la spate al jeasilor pentru că asta distruge cele mai multe portofele piele barbati.

Totuși, cele mai des întâlnite metode de curățare, dar și cele mai eficiente sunt următoarele 5:

  1. Curățarea cu apă caldă și amoniac

Pentru curățarea eficace a modelelor de portofele barbati, dar și a celor de femei, este eficient amestecul de apă caldă și amoniac. Prin înmuierea unei cărpe moi și mișcări circulare ale acesteia aplicate pe portofel, petele de murdărie se curăță rapid. Este recomandat să se lase portofelul la uscat la temperatura camerei

  1. Curățarea cu alcool și glicerină

Amestecul de alcool și glicerină curăță petele impregnate în pielea portofelului. Și în cazul acesta cu ajutorul unei cârpe moi petele vor fi curățate rapid. Este indicat să fie o soluție echilibrată pentru că alcoolul curăța, dar tinde să atace pielea, iar glicerina îngrijește atent portofelul.

  1. Curățarea cu o coajă de banană

Partea interioară a cojii de banană poate fi folosită pentru curățarea petelor de pe portofele, genți sau orice suprafață de piele.

  1. Reîmprospătarea pielii cu uleiuri nerafinate

Se aplică un start generos de ulei de măsline sau orice alt ulei nerafinat obținut prin presare la rece și se curăță petele prin mișcări circulare cu ajutorul unor dischete demachiante. După ce s-a încheiat procedeul de curățare, timp de 24 de ore portofelul bărbați trebuie lasat să se usuce pe un pervaz unde uleiul rămas în exces va fi absorbit.

  1. Curățarea cu lapte demachiant și câteva picături de oțet

Acest amestec curăță petele de pe suprafețele din piele și reîmprospătează aspectul obiectelor uzate.

Indiferent de metoda pe care o alegeți pentru curățarea petelor de pe portofelul de bărbați țineți cont de uscarea acestuia. Asigurați-vă că se usucă obiectul la temperatura camerei și că nu îl veți usca sub nici o formă cu feonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *