Tips&tricks: ce reprezinta medicina de familie?

Medicina de familie Bragadiru reprezinta o specialitate la care poti apela in scop preventiv, educational, dar si terapeutic ori de cate ori este nevoie. Primul pas pe care este bine sa-l faci in acest sens este sa te inscrii la un medic de familie.  

Ulterior, vei sti exact la cine sa apelezi pentru a rezolva problemele de ordin fizic, psihic si emotional. Descopera, insa, din randurile de mai jos cele mai importante elemente pe care trebuie sa le stii despre medicul de familie, dar si despre atributiile acestuia!

Medicina de familie Bragadiru – cum te ajuta?

In functie de situatia cu care te confrunti, medicul de familie iti poate recomanda sa faci o serie de investigatii paraclinice, fie ca este vorba despre imagistica medicala sau de analize de laborator. In acelasi timp, doctorul iti poate oferi trimiteri catre specialisti pentru investigatii mai complexe sau iti poate recomanda internarea.

Printre atributiile pe care le mai are medicul de familie se numara si acordarea concediilor medicale, cu ajutorul carora poti sa justifici absenta de la serviciu pentru o perioada limitata de timp.

Ce acte iti sunt necesare pentru a te inscrie la medicul de familie?

Atunci cand te hotarasti in privinta unui medic de familie la care vrei sa te inscrii, este important sa stii care sunt documentele de care ai nevoie, pentru a le pregati din timp. Printre acestea se numara: cartea de identitate, cererea tip (pe care o completezi la cabinet), precum si dovada ca esti asigurat (adeverinta de salariat, talon de pensie, adeverinta de somaj sau adeverinta de elev ori student). Ideal este sa dispui si de istoricul medical, pentru a-l pune la dispozitia doctorului la care apelezi.

Mergi la medicul de familie ori de cate ori simti nevoia

Daca odinioara, majoritatea oamenilor mergeau la doctor numai atunci cand se simteau rau, astazi tehndintele s-au schimbat. Apeleaza la medicul de familie atunci cand vrei sa previi anumite probleme, cand vrei sa descoperi ce tipuri de analize iti sunt necesare dar si cand vrei sa te asiguri ca organismul tau functioneaza in parametri.

Medicina preventiva este la fel de importanta ca medicina curativa, motiv pentru care nu trebuie sa amani vizitele la un doctor de specialitate!

Cum sa te pregatesti pentru vizita la medicul de familie?

Inainte de a merge la cabinet, acolo unde ai medicul de familie, este recomandat sa te odihnesti bine, sa ai grija de igiena ta personala si sa iti pregatesti lista de intrebari pe care o ai pentru doctor. In acelasi timp, gandeste-te la simptomele pe care le-ai experimentat in ultimul timp, pentru a-i da medicului cat mai multe informatii cu ajutorul carora sa iti puna un diagnostic.

Actualizeaza-ti datele atunci cand este cazul

In situatia in care la un moment dat iti schimbi buletinul sau locul de munca, nu uita sa informezi si medicul de familie de acestea schimbari, pentru ca acesta sa-si actualizeze la randul sau baza de date. De exemplu, daca la un moment dat ai nevoie de concediu medical, doctorul trebuie sa aiba la indemana o adeverinta cat mai recenta de la angajatorul tau, prin care sa se ateste faptul ca esti asigurat la Casa Nationala de Asigurari.

Onixoptim.ro isi deschide portile pentru tine ori de cate ori ai nevoie de serviciile unui medic de familie. Mai mult, clinica are in componenta sa si un departament de pediatrie Bragadiru, un departament de ginecologie, dar si alte departamente importante. Specialistii de aici sunt extrem de bine pregatiti, oferindu-ti servicii de top de fiecare data!  

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *