Tips&tricks: cum sa alegi dintre cele mai bune centrale termice. La ce sa fii atent?

Alegerea unei centrale termice presupune intotdeauna un proces de informare complex, inainte de luarea unei decizii. Cei care sunt in cautarea unui astfel de echipament trebuie sa stie care sunt elementele la care trebuie sa fie atenti, astfel incat sa faca o investitie de lunga durata. In randurile de mai jos sunt prezentante principalele aspecte asupra carora cumparatorii trebuie sa se opreasca, pentru a fi siguri ca achizitioneaza o centrala de calitate.

Combustibilul utilizat

Centralele disponibile pe piata pot functiona cu gaz metan, gaz petrolifer lichefiat, carbuni, lemne sau electricitate. Acesta este primul lucru la care utilizatorii trebuie sa fie atenti, in functie de tipul de camin in care vor sa monteze echipamentele. De exemplu, pentru persoanele care locuiesc in mediul urban si care sunt conectati la reteaua de distributie de gaze, cea mai buna solutie este reprezentata de centralele pe gaz metan. In schimb, indivizii din mediul urban trebuie sa se indrepte catre celelalte modele, astfel incat sa le poata racorda la tipurile de combustibili pe care le au la dispozitie.

Centrale termice in functie de suprafata spatiilor

Consumatorii pot alege cele mai bune centrale termice inclusiv in functie de spatiul pe care vor sa il incalzeasca. Specialistii in domeniu sustin ca pentru apartamentele standard, care au in componenta lor o singura baie, o bucatarie si 2 camere sunt suficiente modelele cu o putere de 24kW. Centralele din aceasta categorie pot incalzi pana la 180 de metri patrati, ceea ce inseamna ca pot fi instalate chiar si in casele de mici dimensiuni. In schimb, pentru locuintele mai mari sunt ideale echipamentele cu o putere cuprinsa intre 28 si 32 kW.

Tipologie

Un alt element esential ce trebuie luat in calcul este referitor la tipologia centralelor. De exemplu, consumatorii au la dispozitie atat modele cu tiraj natural sau fortat, cat si centrale clasice ori in condensare. Pentru locuintele rezidentiale sunt excelente echipamentele cu tiraj fortat, intrucat ele pot fi montate extrem de usor in incaperi care au o suprafata relativ mica si, in acelasi timp sunt cunoscute pentru arderea mai usoara, fara a fi nevoie de constructia unui cos pentru evacuarea gazelor. Cat despre centralele in condensare, ele sunt printre cele mai noi modele pe piata, avand capacitatea de a utiliza combustibilul de 2 ori pentru aceeasi ardere. Practic, utilizatorii se pot bucura astfel de o economie de circaa 30% cand vine vorba despre costurile pentru utilizarea centralelor.

Design

Nu in ultimul rand, design-ul centralelor este si el foarte important, mai ales daca echipamentele sunt montate la vedere. De preferat este ca indivizii sa se indrepte catre modelele moderne, care au un aspect placut si care pot fi incorporate cu succes in bucatarie sau in baie, in functie de preferintele personale.

Rand pe rand, toate cele mentionate anterior pot contribui la achizitioneaza unei centrale de calitate, pe care oamenii sa o poata folosi acasa cu incredere pe termen lung!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.