Tips&tricks: la ce trebuie sa fii atent inainte de a-ti pune un implant dentar?

Dantura joaca un rol esential cand vine vorba despre masticatie, vorbire, dar si in ceea ce priveste aspectul fizic, motiv pentru care adultii care in timp si-au pierdut unul sau mai multi dinti trebuie sa aleaga metoda potrivita pentru ei, prin care sa isi completeze golurile din cavitatea bucala. De exemplu, indivizii au posibilitatea de a-si pune un implant dentar de calitate, care sa ii ajute sa isi continue viata in conditii optime!

Implant dentar, definitie

Viitorii pacienti care iau in considerare ideea de a-si pune un implant dentar trebuie sa stie ca acesta este reprezentat de un surub care se insereaza in osul gingiei, surub realizat in cele mai multe dintre cazuri din titan. Peste acesta se adauga apoi un bont protetic si se acopera totul cu o punte sau cu o proteza, in functie de preferintele indivizilor. Medicii stomatologi recomanda tuturor celor care le trec pragul pentru o astfel de procedura sa isi faca un set de analize de sange, dar si radiografii la nivelul danturii, astfel incat sa stie cum trebuie sa actioneze si daca au unda verde sa se ocupe de implanturile dorite. Important de mentionat este faptul ca oamenii care au probleme de sanatate si care sunt nevoiti sa ia tratamente medicamentoase sau de alt tip trebuie sa evite implanturile, intrucat organismul lor s-ar putea sa nu le accepte asa cum ar trebui.

Cat timp dureaza interventia stomatologica?

Specialistii sustin ca interventia prin intermediul careia insereaza suruburile, iar apoi le acopera nu dureaza foarte mult. In cel mult 2 ore poate fi realizat un astfel de implant. Ceea ce dureaza mai mult, insa este perioada de recuperare, pentru ca gingiile si corpul in general au nevoie de minimum 6 luni pentru a se adapa noilor conditii medicale.

Rezistenta si durabilitate

Implanturile realizarte din materiale de calitate au capacitatea de a rezista foarte bine pana la peste 10 ani, mai ales atunci cand sunt intretinute foarte bine. Cei care apeleaza la aceasta metoda moderna trebuie sa stie cat de important este sa se spele constant pe dinti, ca trebuie sa foloseasca apa de gura, dar si ata dentara, astfel incat sa inlature toate resturile alimentare din spatiile interdentare. In acelasi timp, vizitele la medicul stomatolog sunt absolut necesare, astfel incat acesta sa poate tine sub observatie modul in care organismul se obisnuieste cu implanPturile.

Precautie

In primele saptamani de la realizarea implanturilor, pacientii trebuie sa fie mult mai atenti la alimentele pe care le consuma, dar si la temperatura bauturilor. De preferat este ca la inceput sa se fereasca de produsele tari, care trebuie mestecate mai mult, dar si de lichidele foarte reci si cele fierbinti. In timp, indivizii isi pot relua obiceiurile, insa fara a uita cat de important este sa fie atenti si sa muste corect.

Golurile din cavitatea bucala trebuie completate cat mai repede cu putinta de indivizi, astfel incat dintii vecini sau chiar intreaga dantura sa nu fie afectate. Implanturile sunt recunoscute pentru avantajele pe care le ofera indivizilor, numarandu-se in topul preferintelor pacientilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *