Tipuri de aparate de aer conditionat

Pe piata exista foarte multe modele de aparate de aer conditionat, ceea ce poate ingreuna decizia persoanelor aflate in cautarea unui astfel de produs. Cei care isi doresc sa aiba parte de un ambient placut in casa, dar inca sunt nehotarati trebuie neaparat sa citeasca randurile de mai jos, pentru a vedea care este modelul ideal de aparat pentru ei!

Aparate tip split
Aparatele tip split sunt si cele mai des cautate si cumparate, datorita faptului ca se incadreaza foarte bine in locuintele personale. Denumirea lor provine de la faptul ca sunt formate practic din 2 elemente despartite. Este vorba despre un element montat in afara locuintei, in general pe cel mai apropiat perete exterior, respectiv un element interior, care se ocupa de evaporarea aerului rece. La randul lor, aparatele split se impart si ele in 2 categorii: cele clasice (On/Off) si cele split inverter.

In general, aparatele split inverter sunt destul de costisitoare, insa consuma mai putina energie electrica decat celelalte si, mai mult dispun si de optiunea de incalzire care poate fi folosita iarna.

Aparate de aer conditionat de perete
Aparatele care se monteaza pe perete sunt si ele foarte cautate, intrucat sunt usor de instalat, dar si de folosit, oferind celor care beneficiaza de ele rezultate rapide.

Aparatele de tavan ori tip ducted / ductible
Iata o categorie din care fac aparte aparatele clasice. Ele se monteaza pe taven si dispun de palete pe cele 4 laturi, palete care au rolul de a orienta aerul in sus sau mai in jos. Modelele moderne, de tip ducted sunt insa destul de costisitoare, putand fi montate doar pe tavane false, tavane in care sa existe inca de la inceput un spatiu special. Mai mult, pentru aparatele ducted este nevoie ca tavanul sa se afle la o intaltime de cel putin 3 metri, ceea ce inseamna ca aproape niciodata nu vor putea fi montate in locuinte personale, ci numai in spatii comerciale sau in cladiri de birouri.

In acelasi timp, aparatele ductible au un sistem compus din mai multe canale flexibile, care sunt izolate termic. Aceste canale au scopul de a conduce intotdeauna aerul catre gurile de emisie (care trebuie intotdeauna pozitionate cu foarte mare atentie si grija).

Aparate mobile / portabile
O alta categorie de aparate este cea din care fac parte modelele mobile / portabile. Desi sunt destul de rare, ele prezinta dezavantajul ca oriunde ar fi amplasate au nevoie de un tub cu ajutorul caruia sa fie degajat aerul cald colectat din incapere. In general, aparatele mobile nu sunt foarte eficiente, reprezentand mai degraba cea mai ieftina solutie la care apeleaza persoanele cu un buget insuficient pentru alte modele mai performante.

Potrivit tipurilor de aparate mentionate mai sus, pe piata exista modele disponibile pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile. Secretul este ca fiecare sa analizeze bugetul pe care il are la dispozitie, dar si spatiul in care urmeaza sa instaleze un aparat cu ajutorul caruia sa obtina temperaturile dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *