Tipuri de corpuri de iluminat in functie de design

Din punct de vedere al optiunilor existente pe piata in materie de corpuri de iluminat, este bine sa se ia in calcul montarea unor surse de lumina in functie de design-ul care domina in spatiul respectiv. Recomandarea designerilor este sa nu se incerce combinatii de care nu sunteti siguri. Pe piata puteti sa gasiti corpuri de iluminat de tavan, independente sau de perete. Alegerea va apartine in totalitate, insa, este bine sa optati pentru surse de lumina care sa fie perfecte pentru dimensiunea camerei pe care o aveti dar si stilul pe care il imbraca incaperea respectiva.

Corpurile de iluminat trebuie sa completeze design-ul in mod armonios, sa ofere senzatia de caldura si confort, astfel incat sa lase senzatia unui spatiu primitor. Pentru fiecare stil de design interior se gasesc corpuri de iluminat specifice stilului pe care il reprezinta. Asadar, daca in spatiul respectiv domina un stil vintage puteti opta pentru corpuri de iluminat in acest stil, si tot asa mai departe.

Corpurile de iluminat pot sa puna in valoare diferite stiluri de amenajari interioare iar pentru a realiza acest lucru puteti sa alegeti surse de iluminat care sa imprumute textura materialelor dominante. De exemplu, in cazul unui design rustic puteti instala sisteme care ofera o lumina indirecta si care sa puna in valoare elementul respectiv. Pentru un stil de amenajari interioare in stil boem puteti sa alegeti corpuri de iluminat care sa fie imbogatite cu motive etnice si colorate sau ornate cu tesaturi.

Creativitatea si planificarea reprezinta cele mai importante elemente atunci cand vine vorba despre alegerea corpurilor de iluminat potrivite. Trebuie cunoscut foarte bine spatiul si sa i se inteleaga nevoile si, dupa ce ati inteles aceste lucruri veti putea sa faceti cea mai inspirata alegere pentru casa dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.