Tomografia computerizata pentru implanturi dentare: Ce este aceasta si de ce este necesara?

implanturi dentare

Tratamentele cu implanturi dentare, indiferent de tipul acestora (de exemplu, One Day sau Sky Fast&Fixed de la Bredent), reprezinta in stomatologia moderna a zilelor noastre solutia optima pentru rezolvarea tuturor problemelor ce tin de edentatie. Edentatia, in termeni stomatologici, consta in lipsa unuia sau mai multor dinti de pe arcadele dentare. Avand in vedere ca aceasta problema afecteaza in numar tot mai mare pacienti din lumea intreaga, din varii motive (alimentatie necorespunzatoare, igiena orala precara sau expunerea la un mediu de lucru toxic), oamenii de stiinta si specialistii in implantologie de pretutindei s-au simtit nevoiti sa dezvolte solutii viabile pentru inlocuirea eficienta a dintilor lipsa. Iar una dintre aceste solutii, care este de fapt si recomandarea medicilor dentisti de top, o reprezinta tratamentele cu implanturi dentare.

Desi, spre deosebire de solutiile clasice (precum puntile), inserarea de implanturi dentare presupune o interventie mai putin invaziva si cu rezultate estetice si functionale de necontestat pe termen lung, chiar si pe viata, trebuie precizat faptul ca un astfel de tratament este totusi unul cat se poate de complex. Dar complexitatea, in acest caz, nu inseamna complicatie! In fond, implantologia asigura o rata de succes a osteointegrarii de 100% (cel putin in cazul Clinicilor Dr. Leahu din Bucuresti, Pitesti si Timisoara), precum si o desfasurare extrem de rapida, precisa si fara durere a intregii proceduri. Mai mult, planul unui tratament cu implanturi dentare este bine stabilit inca de la inceputul diagnosticarii.

Prin complexitatea implanturilor dentare intelegem, de fapt, ca o interventie de implantare se desfasoara dupa niste principii bine definite si in baza unor etape bine delimitate, prestabilite de medicul specialist. Cu alte cuvinte, luand in considerare ca inserarea unor implanturi dentare de inalta calitate este 100% personalizata fiecarui pacient in parte, in functie de nevoia sa concreta si de complexitatea cazului, este nevoie de o analiza amanuntita a situatiei si starii de sanatate orala a persoanei in cauza, inainte de a se trece la aplicarea tratamentului propriu-zis.

Spre exemplu, din cadrul consultatiei preliminarii face parte investigarea cavitatii bucale si a structurii osoase a pacientului prin intermediul tomografiei computerizate pentru implanturi dentare! Aceasta este o investigatie imagistica ce ofera detalii minutioase ale cavitatii bucale, pentru un diagnostic 100% real si complet. Tomografia computerizata se desfasoara in doar 20-40 de secunde, cu o doza de radiatii mult mai mica decat doza emisa de tomograful clasic, nu este invaziva si nu doare. Mai mult, o astfel de investigatie se realizeaza inclusiv post-tratament, avand totodata scop analitic si preventiv.

Pentru planificarea si monitorizarea tratamentului cu implanturi dentare, tomografia computerizata indica:
– dimensiunea osului in care urmeaza sa fie inserat implantul;
– nevoia de aditie osoasa sau ridicarea membranei sinusale;
– starea tesuturilor moi;
– stabilirea axului de insertie a implantului;
– raporturile anatomice ale principalilor nervi;
– depistarea tumorilor sau infectiilor de la nivelul cavitatii bucale.

In scop preventiv, investigatia imagistica este reluata pentru:
– evaluarea riscurilor si complicatiilor in urma inserarii implantului;
– monitorizarea osteointegrarii;
– monitorizarea evolutiei tratamentului.

Asadar, pentru a beneficia de servicii de implantologie fara riscul complicatiilor ulterioare, apeleaza la o clinica stomatologica ce dispune de tehnologie de ultima generatie si care nu ignora nicio etapa a stabilirii si implementarii unui plan de tratament adecvat. Clinicile Dr. Leahu, specializate in implanturi dentare si numarandu-se printre cele mai profesioniste clinici stomatologice din Romania, iti stau la dispozitie pentru programari la numarul de telefon: 021 9134.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *