Tone întregi de grâne, depozitate eficient în silozuri pentru cereale

Tone întregi de grâne, depozitate eficient în silozuri pentru cereale

România va începe să își recapete apelativul de ”Grânar al Europei” dacă va continua să realizeze producțiile de cereale ce au fost posibile cu ajutorul silozurilor de la Gewa – Masch.

Chiar dacă în țara noastră a existat o perioadă în care cei ce erau îndrăgostiți de agricultură au decis să renunțe parțial la ea, totul a luat o întorsătură în ultimul an, începând să apară din ce în ce mai mulți tineri pasionați de agricultură și de tot ce presupune munca câmpului.

Agricultura va fi mereu baza cu ajutorul căreia noi ducem un trai decent și liniștit în fiecare zi. Investițiile sunt destul de mari și este nevoie de foarte multă răbdare în domeniul agriculturii. Pe lângă toate utilajele, accesoriile, îngrășămintele și multe astfel de investiții, nu putem să scoatem din ecuație nici locurile de depozitare pentru cereale, numite silozuri.

Acestea au rolul de a păstra grânele într-un mod corect, fiind foarte comune în zilele noastre. Din punctul de vedere al unor agricultori ce dețin deja astfel de spații de depozitare, munca lor ar fi foarte grea sau chiar inutilă fără existența acestor silozuri.

Silozurile Gewa – Masch

Procesul de achiziționare a silozurilor poate fi unul destul de complicat, ce necesită multă atenție și instruire în domeniu. Asta înseamnă că orice antreprenor ce vrea să activeze cu adevărat în domeniul agriculturii va trebui să apeleze la serviciile unor companii de încredere.

În topul preferințelor agricultorilor stă Gewa – Masch, aceștia livrând produse calitative, dar și silozuri care se pot realiza pe comandă chiar de către ei. Gewa – Masch este capabilă să efectueze niște cercetări prealabile pentru a avea în vedere ce fel de siloz s-ar potrivi în funcție de: climă, numărul de recolte anuale și scopul pentru care vor fi utilizate cerealele depozitate.

Antreprenorii care-și propun să înregistreze rezultate importante în domeniul agriculturii au fost întotdeauna deschiși spre colaborări cu profesioniști. Când vine vorba despre silozuri pentru cereale, Gewa Masch este un nume important la noi în țară. Calitatea soluțiilor de depozitare este una la cel mai înalt nivel, iar fermierii își doresc astfel de soluții pentru a-și proteja recolta pentru o perioadă cât mai lungă.

Cerealele se vor bucura de toate condițiile pentru a-și menține calitatea. Ele vor fi aerisite, vor avea temperatura ideală, vor fi uscate, toate acestea prin procese bazate pe tehnologii de ultimă generație. În plus, cerealele depozitate în aceste silozuri sunt ușor de manipulat și de transportat. Cele mai moderne silozuri sunt dotate cu sisteme de transport care vor face încărcarea camioanelor într-un timp mai scurt. Astfel sunt evitate și pierderile de cereale care se contorizează în bani pe termen lung.

Tipuri de silozuri

Cei ce utilizează acest fel de produs, mai exact silozurile cu fund plat, caracteristică ce i-a făcut să aleagă acest tip de siloz este contra poarta ușii de acces. În momentul în care se vor introduce bunuri materiale ce sunt dorite pentru depozitare, acestea nu vor mai putea fi accesate pe toată durata propusă. Rolul acestei uși este de a nu permite deschiderea porții, sporind astfel siguranța bateriilor de silozuri, fiind utilizate strict cu o frecvență scăzută.

Acest tip de siloz este cel mai benefic pentru agricultorii ce au răbdare, ușurând procesele de transferare a cerealelor. Ventilația va fi realizată cu succes, suprafața standard pornind de la 15% și reușind să ajungă până la 100%.

Silozurile de încărcare sunt o binecuvântare pentru cei ce au decis să își achiziționeze așa ceva, deoarece le va ușura munca considerabil. Profilele laminate și rigide, ce au o formă de dublu T sunt construite la baza silozului, oferind eficiență crescută în transportarea grânelor. Așa că este o structură dintr-un oțel galvanizat, specifică pentru silozurile de alimentare, poziționând greutatea cerealelor la o distanță ce poate fi ajustată față de sol.

Astfel, orice semințe ce pot curge liber, peleți din lemn, minerale diverse dar și cereale, pot fi introduse într-un astfel de siloz. Transportarea sa va deveni mult mai ușoară poziționându-se un mijloc de transport în partea conică a silozului. Înălțimea sa standard este de 4500 mm, doar că poate fi adaptată nevoilor oricărui individ și modelului de mașină pe care îl deține pentru a realiza transferul.

Silozul cu fund conic va garanta rezistență mai mare atunci când vine vorba despre orice fel de presiune externă. Mai exact, șansele ca un astfel de siloz să cedeze în partea bazei vor fi mai scăzute, zona fiind în așa fel proiectată pentru o curgere ușoară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *