Top 5 beneficii ale fructelor de aronia

De ce ar vrea cineva sa manance aronia, aceste fructe cu gust astringent si amar? Ei bine, fructele de aronia sunt considerate una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, oferind o multime de beneficii pentru sanatate. Intr-adevar, aceste boabe de culoare inchisa au un gust destul de neplacut cand sunt consumate in stare proaspata, dar ele sunt comercializate sub diferite forme. Astfel, astazi poti gasi cu usurinta in magazinele de specialitate ceaiuri, gemuri, piureuri, vin si suc de aronia.

Originare din America de Nord, boabele de aronia cresc in arbusti si au fost folosite in mod traditional de indienii americani ca remediu pentru raceala. Insa aceste fructe minunate ofera multe alte beneficii pentru sanatate.

​Iata care sunt principalele 5 beneficii ale fructelor de aronia:

1. Imbunatatesc sanatatea cardiovasculara.

Antioxidantii prezenti in aronia iti pot face inima mai sanatoasa, ameliorand in special afectiunile care intra sub umbrela sindromului metabolic, cum ar fi colesterolul si trigliceridele ridicate.

Mai multe studii privind efectele asupra sanatatii inimii s-au concentrat asupra consumului de extract de aronia, dar, deoarece suplimentele nu sunt reglementate de FDA, poate fi dificil sa se determine cantitatea potrivita pentru fiecare individ. Acestea fiind spuse, nu au fost observate efecte secundare la persoanele care au consumat extract de aronia. In plus, s-a constatat ca, in urma unui consum zilnic de 300 mg de aronia, tensiunea arteriala este redusa.

2. Reduc riscul de cancer.

Cercetarile arata ca fructele de aronia pot proteja organismul impotriva anumitor tipuri de cancer, in special impotriva cancerului de colon si de san. Aceste studii efectuate pe animale au aratat ca antocianinele prezente in boabele de aronia ar putea stopa cu pana la 60% cresterea celulelor canceroase, diminuand totodata stresul oxidativ asupra organismului.

3. Ajuta la prevenirea diabetului.

Boabele de aronia ar putea preveni diabetul prin combaterea rezistentei la insulina din organism. Mai mult decat atat, s-a descoperit ca aceste fructe de padure scad nivelul de glucoza din sange si ajuta la scaderea in greutate, intarind functia imunitara si reducand inflamatia din corp.

4. Intaresc sistemul imunitar.

Nivelurile inalte de antioxidanti din boabele de aronia intaresc sistemul imunitar, ajutand la reducerea activitatii bacteriilor daunatoare prin scaderea productiei de biofilm protector.

Totodata, studiile au aratat ca persoanele varstnice care consuma in mod regulat extract de aronia se confrunta cu mai putine infectii la nivelul tractului urinar si prezinta un risc mai mic de boli induse de inflamatie.

5. Combat tensiunea arteriala.

Hipertensiunea arteriala rezulta din contractia arterelor care forteaza sangele sa curga prin corpurile noastre sub o presiune mult prea mare. Aceasta poate deveni o problema majora pentru sanatate, crescand riscul de boala coronariana si chiar de deces. Conform unui studiu efectuat in 2015, fructele de aronia pot relaxa captuseala arterelor, scazand tensiunea arteriala si, astfel, diminuand riscul de boli de inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *