Top 5 pomi fructiferi pe care trebuie sa ii aveti in gradina

Gradina este un spatiu ce nu trebuie sa insemne doar un gazon bine ingrijit si o fasie de flori frumos amenajata. Aici puteti sa alegeti sa aveti o mica livada de pomi fructiferi.

Indiferent de spatiul pe care il aveti in gradina, plantarea unor pomi fructiferi poate fi o alegere excelenta si o investitie pe termen lung, atat din punct de vedere financiar, cat si al sanatatii familiei dumneavoastra. Fructele reprezinta unele dintre cele mai indragite alimente, beneficiile acestora fiind cunoscute de sute de ani.

In ziua de azi, se pune un accent din ce in ce mai mare pe sanatatea personala, de aceea este o idee minunata sa plantati pomi fructiferi, astfel aveti control total asupra pesticidelor si a tratamentelor aplicate, asadar puteti consuma linistit roadele culese.

In functie de preferintele dumneavoastra, puteti alege dintr-un numar foarte variat de pomi pentru a va satisface dorintele culinare.

  1. Mere

Merele sunt cele mai populare fructe din intreaga lume. Dulci si acrisoare, acestea sunt versatile, putand fi consumate in stare proaspata, insa pot fi folosite cu succes in deserturi,compoturi si sucuri naturale.

In aceasta categorie avem un numar mare de optiuni.

  1. Cires

Incepand cu luna mai pana la sfarsitul lui iunie, va veti putea bucura de aroma cireselor in stare proaspata. Acestea se pot conserva putand realiza dulceturi, compoturi si prajituri. Copii le adora mai ales cand le culeg singuri din pom.

  1. Par

Exista multe specii de par cu diferite forme, cat si gusturi, care mai de care impresionante. Este un pom care nu trebuie sa va lipseasca din gradina dumneavoastra, pentru a completa perfect gama de fructe. Sunt dulci si pot fi procesate sau consumate in stare proaspata.

  1. Piersic

Este un pom de talie mica, dar cu productie ridicata. Sunt zemoase si dulci, cu o culoare ca a unui apus de seara. Este superb atunci cand infloreste primavara, florile sale roz va vor invada curtea cu parfumul si frumusetea lor de invidiat.

  1. Prun

Acesta este un alt pom care este necesar sa il plantati in gradina, fiind foarte sanatos dar si foarte productiv. Se pot consuma proaspete, dar si procesate in dulceturi sau compoturi.

Pretul pentru pomi fructiferi este de 29 RON.

Pomi fructiferi columnari

Acesti pomi columnari sunt deseori preferati in locul celor de talie mare din cauza lipsei de spatiu, ei vor avea o productivitate la fel de mare, doar ca ii veti putea planta mult mai apropiati decat in cazul soiurilor traditionale. Precum si denumirea lor, acestia cresc doar in inaltime fara crengi, toate fructele fiind agatate de tulpina acestuia. Pretul pentru un pom columnar plantat in ghiveci incepe de la 40 Ron in cazul in care veti achizitiona un mix de 5 soiuri diferite.

O gradina fara pomi fructiferi este parca lipsta de viata. Ce poate fi mai frumos decat sa va culegeti singuri propria productie sau sa va vedeti copii cum isi culeg singuri fructele mult asteptate. Indiferent de spatiul pe care il aveti, la noi veti gasi o varietate mare de soiuri pentru a se preta perfect cu gradina dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *