Topeste grasimea din zona stomacului cu acest antrenament pe banda de alergare!

Pentru a te bucura de toate beneficiile antrenamentelor cardiovasculare, precum imbunatatirea starii generale de sanatate, cresterea rezistentei la efort si sculptarea corpului pana la forma dorita, una din cele mai accesibile si eficiente solutii este sa folosesti o banda de alergare in confortul propriei locuinte. In plus, folosirea unui aparat de fitness acasa sau la birou ofera cel mai ridicat grad de confort ce poate insoti activitatile sportive.

Perseverenta si o dieta adecvata sunt singurii factori de care depinde succesul tau in a-ti atinge obiectivele fitness pe banda de alergare, insa perioada de timp in care pot fi observate rezultatele poate fi influentata si de alte aspecte. Daca deja ai o frecventa buna de antrenament si o dieta corespunzatoare, insa ai atins un prag in ceea ce priveste ritmul in care dai jos kilogramele in exces, rezolvarea este una cat se poate de simpla: incearca antrenamentele de tip Tabata sau HIIT.

Efectuarea aceluiasi antrenament zilnic pe o perioada indelungata provoaca, practic, plictiseala, iar rezultatele intarziate iti vor afecta moralul si te vor face sa crezi ca banda alergare nu poate promite mai mult. Solutia este sa alternezi atat antrenamentele, cat si exercitiile si intervalele din fiecare antrenament. Pe langa faptul ca fiecare zi va oferi o noua provocare sportiva, intervalele scurte si variate in intensitate iti vor asigura un parcurs rapid spre obiectivul vizat, fie acesta pierderea in greutate sau tonifierea musculaturii.

Pentru a-ti oferi prima provocare de acest gen, in randurile urmatoare vei gasi un antrenament bazat pe intervale care te va ajuta sa arzi foarte eficient depozitele de grasime din zona abdomenului. De asemenea, alternarea vitezei, a timpilor si perioadelor de odihna iti vor tine mintea si corpul “in priza”, astfel incat vei evita plictiseala.

Antrenamentul impotriva gasimii din zona abdomenului
Acest program de 45 de minute pe banda de alergare te va ajuta sa arzi caloriile intr-un ritm foarte rapid, iar posibilitatea de a adapta viteza de alergare la conditia fizica pe care o ai in acest moment este un atu foarte important. Astfel, te vei orienta dupa viteza de alergare (km/h) si dupa ritmul de efort perceput de corpul tau (REP). Inainte de a incepe aceasta rutina, asigura-te ca banda de alergare este usor inclinata (nivel 1), astfel incat sa simuleze cat mai precis conditiile reale de alergare si sa te protejeze de accidentari in zona tibiei. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pe parcursul acestui program:

– 5 minute de incalzire la o viteza de 5 km/h – REP 1-3;
– 5 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7,5 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10 si vei ajunge la jumatatea acestui antrenament pe banda de alergare;
– 3 minute la 6 km/h – REP 4-7;
– 2 minute la 7,5 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 2 minute la 8 km/h – REP 8-10;
– 3 minute la 6,5 km/h – REP 5-7;
– 5 minute de revenire la 5 km/h – REP 1-3.

Antrenamentele bazate pe intervale variabile pot fi modificate in functie de conditia ta fizica si timpul pe care il ai la dispozitie, insa niciodata nu elimina cele 5 minute rezervate incalzirii si, respectiv, revenirii, pentru a nu risca accidentarea. Daca vrei sa profiti si tu de antrenamentele de acest tip pe banda de alergare, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul potrivit nevoilor tale! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reducerile de sezon la toata gama de aparate fitness.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *