Totul despre bicicleta fitness pentru incepatori – sfaturi si informatii utile

In eforturile pe care le facem pentru a ne mentine silueta sau pentru a sublinia cateva trasaturi frumoase ale fizicului, cele mai multe rezultate pozitive pot fi atinse prin activitati sportive. Astfel, o bicicleta fitness folosita chiar in confortul propriei locuinte te poate ajuta sa pierzi cateva kilograme si-ti poate scurta din timpul pe care trebuie sa il aloci antrenamentelor zilnice.

Cu toate ca poti sustine antrenamente de tip cardio si atunci cand mergi rapid sau alergi in aer liber, bicicleta fitness ofera o varianta mult mai confortabila. In plus, cu ajutorul variatelor tipuri de antrenament pe care acest aparat ti le pune la dispozitie vei putea controla perfect procesul de acomodare cu efortul fizic sustinut. Cand te afli la inceput de drum, activitatea sportiva zilnica va parea un demers cu grad ridicat de dificultate, astfel incat va trebui sa incepi cu cateva minute de exercitii pe zi si sa cresti acest interval in functie de gradul tau de adaptare la efort.

In timp scurt, bicicleta fitness se va dovedi un aparat extrem de eficace in cazul in care programele tale de antrenament vor include constant noi provocari si varietate de exercitii. Pe langa rutinele pre-setate in memoria consolei digitale a bicicletei tale, vei avea la dispozitie si exercitii de tip HIIT sau Tabata care te vor solicita la maximum si te vor apropia foarte rapid de rezultatele si obiectivele pe care le vizezi. Pana atunci, insa, iata cateva dintre avantajele de care vei profita din momentul in care incepi sa folosesti noua ta bicicleta fitness:

– Pozitie comoda. Multumita pozitiei pe care trebuie sa o adopti in timpul exercitiilor, vei putea face efort fizic fara a solicita spatele.
– Impact redus. Articulatiile nu vor fi solicitate precum se intampla in cazul alergarii din cauza lipsei impactului repetat si socurilor constante. Astfel, poti exersa in voie pe bicicleta fitness chiar daca ai probleme cu gleznele, gnunchii sau soldurile.
– Intarirea genunchilor. Pedalarea contribuie la hidratarea naturala a articulatiilor si intareste musculatura din jurul genunchilor, astfel incat vei avea mai multa siguranta si putere la nivelul picioarelor.
– Varietate. Cele mai multe modele de bicicleta fitness permit ajustarea rezistentei la pedalare si pun la dispozitia utilizatorului programe variate de antrenament dezvoltate dupa obiectivele pe care le vizezi.

Dupa ce ai gasit modelul ce corespunde nevoilor si stilului tau, iata cateva recomandari cu privire la cum sa pregatesti bicicleta fitness pentru folosirea corecta si confortabila:

– daca esti la prima utilizare, citeste cartea tehnica si ofera-ti cateva minute de familiarizare cu comenzile;
– potriveste inaltimea seii: pozitioneaza-te langa bicicleta si inalta sau coboara saua pana la nivelul soldurilor tale;
– departeaza sau apropie ghidonul pentru a gasi o pozitie comoda de-a lungul antrenamentului (nici prea aplecat, nici drept);
– asigura-te ca genunchiul este foarte putin indoit atunci cand duci pedala pana in cel mai departat punct (5-10 grade) pentru a te feri de accidentari;
– incepe orice antrenament cu 5 minute de incalzire pedaland la o rezistenta mica;
– termina fiecare antrenament cu 5 minute de revenire si stretching al picioarelor;
– in cazul in care vrei sa modifici un antrenament, indiferent de tipul acestuia, poti schimba numarul de serii sau gradul de efort depus, insa nu elimina niciodata incalzirea si, respectiv, revenirea;
– mentine corpul hidratat – nu uita niciodata sticla cu apa.

Daca te-ai hotarat ca e momentul sa faci o schimbare in viata ta prin sport, intra pe Sport-Mag.ro si alege-ti modelul ideal de bicicleta fitness din gama variata de aparate, echipamente si accesorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *