Totul despre clestii de curent Fluke i410: cum arata, cum se utilizeaza si ce caracteristici au?

Clestii de curent i410 sunt instrumente ideale pentru extinderea gamei de produse Fluke. Acestia se caracterizeaza prin urmatoarele functii si proprietati: sonda cu efect Hall pe baterii, care masoara intre 1 si 200 de amperi; iesire de 1 mA/Amp, care garanteaza citirea usoara de pe aparatul de masurare; citiri precise de curent, fara deteriorarea circuitului; conductor maxim cu un diametru de 32 de milimetri. Produsul dispune de un an garantie si este conform cu norma CAT III 600 V.

Daca decizi sa achizitionezi acesti clesti de curent cu functie de reglare la zero de la compania Ronexprim, lider pe piata romaneasca de aparate de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, vei beneficia de un instrument cu carcasa ranforsata si cabluri de masura instalate permanent, terminate cu conector banana. Masa bruta a acestui dispozitiv este de 721,7 grame.

Iata in continuare care sunt principalele specificatii tehnice ale acestor clesti de curent de la Fluke:

 • masoara curentul alternativ si curentul continuu;
 • tip accesorii de masurare: traductor tip cleste AC/DC;
 • diametru maxim ablu masurat: 32 de miimetri;

Masurare curent direct

 • interval: 0,5 … 400 A;
 • acuratete: +/- 3,5% + 0,5 A;

Masurare curent alternativ

 • interval: 0,5 … 400 A;
 • acuratete: +/- 3,5% + 0,5 A;
 • tensiune de lucru maxima: 600 V;
 • dimensiuni: 209 x 78 x 48 milimetri;
 • sursa de alimentare: 1 baterie 9 V 6F22;
 • pentru instrumente de masura: FLK A3002FC.

Pregatirea de lucru si utilizarea acestor clesti de curent

Acesti clesti de curent au o interfata dotata cu urmatoarele elemente: L – afisaj LCD, W – buton selector domeniu / intrerupator alimentare, Z – borne cabluri de masurare, K – capac baterii si C – cleste de masurare.

Iata in continuare cum se utilizeaza modelul i410 de la Fluke:

 1. Conecteaza cablurile de masurare si de alimentare la bornele corespunzatoare ale instrumentului de masura, daca este necesara folosirea lor;
 2. Fixeaza butonul selector al functiei / domeniului in pozitia dorita. Daca valoarea semnalului masurat de clestii de curent nu este cunoscuta, alege cel mai mare domeniu de masura disponibil;
 3. Aplica sondele de masurare sau apasa butonul corespunzator efectuarii masuratorii;
 4. Observa valoarea semnalului de intrare;
 5. Eventuala depasire a domeniului va fi semnalata prin afisarea pe display a unui simbol corespunzator. Dupa aparitia acestui simbol, elimina cauza depasirii domeniului. Alege un domeniu mai mare, iar, daca lucrezi deja in cel mai mare domeniu, intrerupe imediat masuratoarea efectuata cu clestii de curent. In timpul masurarii rezistentei, depasirea domeniului se traduce printr-o interupere in circuit sau o rezistenta prea mare;
 6. Pentru inlocuirea bateriilor, deschide capacul prin slabirea suruburilor de fixare sau a clichetului, inlocuieste bateria si apoi inchide capacul.

La Ronexprim, pe langa modelul i410, gasesti numeroase alte tipuri de clesti de curent, de la producatori renumiti la nivel international, precum Sonel, Amprobe, Fluke, Keysight sau Prova. Unele dintre acestea masoara doar curentul alternativ, pe cand altele masoara si curentul direct, iar toate sunt dotate cu iluminare afisaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *