Neîngrijiți corespunzător, dinții se degradează în timp, iar calitatea vieții tale scade din toate punctele de vedere. În cele mai grave dintre situații, poți ajunge chiar să-ți pierzi unul sau mai mulți dinți, urmând ca apoi să nu mai poți mânca, vorbi sau zâmbi așa cum ți-ai dori.
Medicii de specialitate îți pot oferi, însă, cel mai bun tratament paradontoza preturi accesibile, datorită căruia să-ți redobândești integritatea dinților și să poți continua să ai o viață bună. Dacă nu știi, însă, ce este paradontoza, de apare și cum se poate trata, rândurile de mai jos îți vin în ajutor!
Tratament paradontoză prețuri accesibile – când este necesar?
Paradontoza este o boală a dinților care, de cele mai multe ori, apare din cauza lipsei igienei orale, dar și din cauza fumatului excesiv ori a cariilor netratate la timp. Tratamentul presupune realizarea unui chiuretaj, în vederea curățării spațiilor interdentare, dar și a curățării spațiilor afectate în profunzime. Mai exact, chiuretajul este o formă mai complexă a detartrajului și are efecte cu precădere atunci când paradontoza se află încă în fază incipientă. Medicul stomatolog intervine numai în urma unui examen clinic detaliat, pentru a ști unde trebuie să lucreze.
Cauzele apariției paradontozei
Dacă din grabă sau din neatenție îți ignori igiena la nivelul cavității bucale o perioadă îndelungată de timp, riști să te confrunți cu paradontoza. Mai mult, cariile netratate la timp, care se extind și afectează integritatea dinților, pot fi și ele cauze ale apariției acestei boli.
O altă cauză ce conduce la dezvoltarea paradontozei este dată de lipsa detartrajului periodic (de cel puțin 2 ori pe an), care are rolul de a elimina complet resturile alimentare din spațiile interdentare.
Care sunt semnele ce îți indică faptul că suferi de paradontoză?
Atunci când te confrunți cu următoarele semne, nu le ignora:
- sângerare spontană la nivelul gingiilor;
- sângerare în timpul periajului dentar;
- gingii inflamate și roșii;
- mobilitate dentară;
- respirație urât mirositoare;
- retracții gingivale din cauza cărora rădăcinile dinților îți sunt expuse.
Toate aceste semne sunt esențiale în diagnosticarea paradontozei, iar atunci când mergi la medic este recomandat să îi spui acestuia simptomele cu care te-ai confruntat, pentru ca el să poată identifica gravitatea problemei.
Prima vizită la medic – ce pași urmează specialistul?
În cadrul primei vizite la un medic stomatolog, acesta are nevoie să îi povestești problemele pe care le ai la nivelul cavității bucale, de când au început să apară, dar și care este intensitatea durerii pe care o simți, dacă este cazul. Istoricul medical este esențial pentru o diagnosticare corectă. Mai apoi, doctorul se va ocupa de examinarea gingiilor, consemnând totodată gradul de inflamație și va măsura adâncimea pungilor parodontale cu o sondă specială, gradată.
Cât timp durează tratamentul?
Chiuretajul necesar pentru tratarea paradontozei nu durează mai mult de câteva zeci de minute, timp în care vei simți un ușor disconfort. Nu-ți face griji, însă: intervenția nu este dureroasă, iar dacă paradontoza este încă în fază incipientă, ea poate fi tratată complet.
Continuă să mergi la stomatolog în mod regulat
Indicat este ca după tratamentul pentru paradontoză să-ți faci un obicei din a merge la stomatolog pentru controale de rutină. Ținerea danturii sub o atentă observație te va ajuta ca pe termen lung să eviți alte probleme. Mai mult, medicul de specialitate îți poate oferi sfaturi despre produsele pe care să le folosești pentru cavității bucale!
Accesează FamilyDent.roși folosește datele de contact pentru a-ți face o programare! În cadrul acestei clinici vei descoperi medici bine pregătiți, care te pot ajuta să alegi implanturile corecte, să tratezi paradontoza, să elimini cariile sau să îți aliniezi din nou corect dantura!
Date de contact:
Email: [email protected]
Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016