Turul cartierelor clujene, cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto din Cluj

Daca locuiesti in Cluj-Napoca sau pur si simplu iti doresti sa vizitezi orasul, iti propunem un itinerariu mai deosebit, care nu are legatura in mod special cu obiectivele turistice, ci mai degraba cu zonele in care este delimitata Capitala Ardealului. Mai exact, iti propunem un tur al cartierelor clujene, cu ajutorul unei masini obtinute de la o companie de inchirieri auto din Cluj. Daca optezi pentru FocusRent, o companie cu o experienta de peste 10 ani pe pietele din Bucuresti, Otopeni si Cluj, vei primi o masina mai noua de 5 ani, cu toate reviziile tehnice la zi si cu toate taxele si asigurarile auto incluse (RCA, rovinieta, full CASCO).

In plus, aceste servicii de inchirieri auto din Cluj nu iti impun nicio limita de kilometri, ceea ce inseamna ca te poti plimba oricat doresti, atat prin Centrul orasului, cat si prin cartierele mai indepartate. Totodata, faptul ca masinile de la FocusRent vin cu un plin de combustibil iti permite sa pornesti imediat intr-un tur, bineinteles cu conditia ca si tu sa returnezi autoturismul in aceeasi stare, dupa o ultima oprire la o benzinarie. Fara alte introduceri, iata ce cartiere am ales pentru aceasta plimbare cu masina companiei de inchirieri auto din Cluj:

  1. Dambul Rotund. Asa cum o sa vezi in continuare sau probabil stii deja, Capitala Ardealului este recunoscuta pentru numele ciudate de cartiere, spre exemplu Bulgaria, Buna Ziua, dar si Dambul Rotund. Situat in partea de nord-vest a orasului, acesta este un cartier de case, pe care le poti admira fie la pas, fie de la volanul masinii companiei de inchirieri auto din Cluj. In acest cartier, care face legatura dintre Centru si iesirea spre Zalau, se gasesc mai multe hoteluri si pensiuni pitoresti, dar si Scoala de Politie.
  2. Gheorghieni. Acest cartier include numeroase parcuri, zone de agrement si alte spatii verzi, dar si spatii comerciale generoase. Atractia principala este, insa, lacul Gheorghieni, care are 600 de ani vechime si este supranumit “Lacul fara fund”.
  3. Gradinile Manastur. Acest cartier a fost pana in anul 1895 o suburbie a Clujului, iar ulterior s-a dezvoltat intr-un ritm infloritor. Daca ai curiozitatea sa vizitezi acest Gradinile Manastur cu masina obtinuta prin servicii de inchirieri auto din Cluj de la https://focusrent.ro/, vei descoperi numeroase case de familie si gradini. In plus, aici se regasesc Fabrica de Bere (construita in 1878), dar si Biserica cu Cocos (ridicata in 1914).
  4. Grigorescu. Numele acestui cartier nu vine, asa cum te-ai putea gandi, de la marele pictor roman, ci de la Eremia Grigorescu, unul dintre generalii care au condus armatele venite din Vechiul Regat in Transilvania, in urma Primului Razboi Mondial. Aici, exista mult mai putine blocuri fata de alte zone ale orasului, iar cartierul este dominat de superbul Muzeu al Satului, dar si de Padurea Hoia-Baciu, aflata in apropiere.
  5. Gruia. Dupa cum vezi, in construirea acestui traseu cu masina companiei de inchirieri auto din Cluj, am evitat dinadins Centrul, intrucat acesta este arhicunoscut. Cu toate acestea, nu putem sa nu mentionam cartierul Gruia, care adaposeste stadionul echipei de fotbal CFR Cluj. Dupa ce a invins-o pe Lazio Roma cu 2-1, campioana Romaniei va mai juca doua meciuri europene in acest an pe propria arena, cu Rennes din Franta si Celtic Glasgow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *