Uleiul esential de arbore de ceai – 5 utilizari in gospodarie

Uleiul esential de arbore de ceai este extras din frunzele si din ramurile copacului Melaleuca alternifolia, originar din Australia. Efectele sale terapeutice, atat pentru sanatatea interna cat si pentru frumusete, au fost dovedite prin intermediul numeroaselor studii efectuate de-a lungul timpului. In prezent, acest ulei de arbore de ceai este utilizat nu doar pentru beneficiile pe care le ofera organismului sau in rutina de ingrijire cosmetica, dar si pentru diversele moduri in care poate ajuta in procesele de uz casnic. Aflam impreuna care sunt cele mai importante 5 utilizari in gospodarie ale uleiului de arbore de ceai.

 

 

  • Detergent de rufe

 

Uleiul esential extras din arborele de ceai este un ideal inlocuitor al detergentilor conventionali de rufe. Datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are, acesta este folositor pentru a spala rufele, chiar si la masina de spalat. 10 picaturi adaugate in apa de spalat, in recipientul cu balsam al masinii automate sau direct pe haine sunt suficiente pentru a te bucura de haine mai curate si mai dezinfectate.

 

 

  • Odorizant de camera

 

Ne dorim ca propria locuinta sa aiba un parfum cat mai placut, dar din pacate odorizantele din comert contin foarte multe substante toxice, care pot provoca alergii mai ales in cazul copiilor. Uleiul esential de arbore de ceai este unul dintre ingredientele de baza cu ajutorul carora poti realiza un odorizand hand made. Realizeaza un amestec format dintr-o cana de apa, 5 picaturi de ulei de Maleleuca si 3 picaturi de ulei esential de lamaie si pune amestecul intr-o sticla cu pulverizator. Nu uita sa agiti inainte de fiecare utilizare.  

 

 

  • Detergent universal

 

Pentru a crea o solutie ideala pentru curatarea oglinzilor, a blaturilor, a meselor si a altor accesorii sau corpuri de mobilier din casa, uleiului esential din arborele de ceai este de asemenea un ingredient-minune. Prepara un amestec folosind doua cesti de apa, 15 picaturi de ulei esential si o jumatate de cana de otet si incepe curatenia in casa! In acest mod poti avea siguranta ca ai facut o alegere mai sanatoasa si mult mai economica.

 

 

  • Dezinfectant pentru baie

 

Proprietatile sale antibacteriene fac ca uleiul de arbore de ceai sa fie o alegere foarte buna si in ceea ce priveste curatarea baii. Poti foarte usor sa obtii o solutie dezinfectanta pentru baie din doar  patru produse: 10-15 picaturi de ulei esential din arbore de ceai, apa, otet si bicarbonat de sodiu. Amesteca-le pe toate acestea si foloseste solutia rezultata pentru a reda stralucirea si curatenia obiectelor din baie.  

 

 

  • Solutie anti-mucegai

 

Mucegaiul ne poate da batai de cap pentru ca efectele sale sunt daunatoare atat in ceea ce priveste starea noastra de sanatate, dar si esteticul locuintei. Pentru a scapa de mucegai combina o lingurita de ulei de arbore de ceai cu o ceasca de apa si amesteca pana ce vei obtine un amestec omogen. Aplica solutia rezultata, cu ajutorul unui pulverizator, pe intreaga suprafata afectata de mucegai. Dupa 15 minute poti sterge urmele folosind o carpa sau un burete moale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *