Uleiuri cuticule, creme și loțiuni

Produsele pentru unghii sunt produse care sunt utilizate pentru a culora unghiile, pentru a le proteja împotriva daunelor, pentru a înmuia și a intretine cuticulele și pentru a completa unghiile. Acestea includ lacuri de unghii și unghii pentru îndepărtarea ojei.

Uleiurile, cremele și loțiunile pentru cuticule sunt destinate să hidrateze, să exfolieze și să abordeze o varietate de condiții cosmetice ale pielii în zona de unghii (de exemplu piele uscată). Aceste produse servesc una sau mai multe din cele trei funcții principale: 1) exfolierea pielii vii, 2) îndepărtarea pielii moarte de la baza unghiei și / sau 3) hidratarea și hidratarea pielii vii în zona de unghii.

Ingredientele utilizate în mod obișnuit în această categorie au o istorie îndelungată de utilizare sigură. Diferența dintre produse constă în combinația lor unică dintre aceste substanțe bine cunoscute și înțelese.

Exfoliere

 Exfoliatorii zonei cuticulelor conțin, în general, ingrediente chimice exfoliante comune, cum ar fi alfa hidroxi acizi („AHA”) (adică acid lactic, glicolic, maleic și citric), într-o cantitate suficientă pentru a exfolia blând pielea în zona de unghii. PH-ul acestor produse este ajustat pentru a asigura niveluri diferite de exfoliere pentru această zonă sensibilă, fără uscarea excesivă sau degresarea pielii vii. Este important să rețineți că AHA pot fi, de asemenea, utilizate în cantități mai mici ca un dispozitiv de ajustare a pH-ului produsului. Datorită proprietăților de exfoliere a acestor produse, trebuie să se țină seama de instrucțiunile producătorului, care se bazează pe testarea, cunoștințele și experiența producătorului cu privire la aceste ingrediente.

Balsamuri

 Balsamurile pentru zona cuticulelor conțin în general agenți de hidratare, de înmuiere și alți agenți de hidratare a pielii. Unele dintre cele mai comune ingrediente sunt uleiurile naturale (adică migdalele, avocado, jojoba și floarea-soarelui), alcoolul si ceara (de exemplu, alcoolul cetilic, alcoolul stearic și ceara de albine) și agenții de legare a umidității (adică aloe vera, ceramide și glicerină). Toate aceste ingrediente sunt recunoscute ca având un risc mic sau deloc, sunt foarte eficace și au o istorie îndelungată de utilizare sigură. Pentru îndepărtarea cuticulelor sunt acele produse concepute pentru a descompune și elimina pielea moartă de pe placa de unghii. Aceste produse sunt de natură alcalină, cu un pH mai mare de 12.

 Cele mai comune ingrediente utilizate pentru a atinge acest pH alcalin sunt hidroxidul de sodiu și hidroxidul de potasiu. Este important de observat că hidroxidul de sodiu și hidroxidul de potasiu pot fi, de asemenea, utilizate în cantități mai mici ca regulator de pH pentru produs. Datorită proprietăților puternice de exfoliere a acestor produse, trebuie avută grijă să se respecte cu strictețe instrucțiunile producătorului care se bazează pe testarea produsului, precum și cunoștințele și experiența cu aceste ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.