Un echipament frigorific profesional cunoscut de toată lumea: vitrina frigorifică!

Diversele modele de vitrine frigorifice orizontale, verticale sau hibrid, au devenit o prezență cotidiană atât în magazinele cu specific alimentar unde se desfac alimente, cât și băuturi cu amănuntul, dar și în unitățile în care se asigură servicii de alimentație publică de tipul restaurantelor, cantinelor, barurilor, patiseriilor, cofetăriilor și chiar brutăriilor.

Vitrinele frigorifice actuale, rezultatul a sute de ani de progres tehnologic

Istoria echipamentelor frigorifice profesionale are o vechime de circa 300 de ani, iar progresele permanente în materie de soluții tehnologice care se adaugă acestor sisteme de stocare și afișaj al unor mărfuri perisabile au făcut ca acestea să fie dotări esențiale în multe sectoare de activitate.

Echipe întregi de cercetare și dezvoltare focusate pe inovație și îmbunătățire tehnologică au condus la fabricarea actualelor vitrine frigorifice moderne pe care le întâlnim acum în magazinele de cartier, în supermarketuri, restaurante, magazinele din hoteluri, în magazinele alimentare. Ele încep  să fie extrem de fiabile și cu un design din ce în ce mai atrăgător.

Orice antreprenor care are nevoie de o vitrină frigorifică orizontală, verticală sau hibrid, pentru a menține în interiorul ei anumite produse la rece și în același timp să etaleze vizibil respectivele mărfuri pentru a fi comercializate și găsite cu ușurință de către clienți, obligatoriu își achiziționează astfel de echipamente speciale.

Chiar așa! O vitrină frigorifică este cea mai simplă modalitate de a avea produsele destinate vânzării afișate la loc vizibil și perfect conservate în condițiile specifice pe care acestea le cer.

Nu există echipamente care să îndeplinească mai bine funcția de a menține mărfurile perisabile alimentare și băuturile destinate vânzării la o temperatură mai scăzută decât cea ambiantă decât vitrinele frigorifice.

Diferența dintre vitrinele frigorifice orizontale și vitrinele frigorifice cu afișaj vertical

Cel mai vizibil element pe care îl observăm atunci când încercăm  să aflăm prin ce se diferențiază cele două tipuri de vitrine frigorifice este reprezentat de forma pe care aceste echipamente o au, mai exact dacă ele se aseamănă sau nu cu un frigider în formatul casnic pe care îl știm cu toții.

O altă diferență este aceea referitoare la ușa de sticlă sau la ușa opacă cu care sunt dotate.

O vitrină atractivă este aceea care permite a se vedea din interiorul acesteia, chiar înainte de a deschide ușa și, în plus, acest lucru împiedică efectuarea unor manevre de cele mai multe ori inutile de închidere/deschidere a ușii care ajung în final chiar să afecteze eficiența conservării mărfurilor perisabile, respectiv capacitatea menținerii produselor la o anumită temperatură constantă în compartimentul de depozitare și afișaj.

Chiar dacă echipamentele moderne reușesc rapid  să regleze din nou temperatura la cea optimă, acest fapt se face cu un consum crescut de energie electrică, lucru mai puțin de dorit, mai ales când este vorba de o afacere de tipul unui magazin alimentar, unitate unde există și un număr important de clienți în fiecare zi.

Majoritatea vitrinelor frigorifice au o temperatură de expunere pozitivă setată între 1 și 7 grade Celsius. Controlul este realizat cu un termostat digital care asigură menținerea corectă a produselor mărfurilor și a băuturilor suficient de mult timp până la vânzarea întregului stoc.

Chiar dacă o vitrină frigorifică nu poate să concureze cu o ladă congelatoare, totuși anumite modele pot ca să atingă și temperaturi mult sub 0 grade Celsius, capacitate necesară pentru a putea îngheța anumite mărfuri (pește, înghețată, legume și fructe).

Tu ce vitrină frigorifică vrei să comanzi pentru unitatea ta?

Acele unități comerciale care au mai puțin spațiu, pot ca să opteze pentru vitrinele verticale, dar categoric o vitrină frigorifică orizontală este mult mai spectaculoasă. Mai ales dacă are și un design deosebit, va genera în mod sigur un impact vizuale mult mai puternic pentru clienți decât una verticală.

Acei antreprenori care doresc, pot să își achiziționeze inclusiv vitrine frigorifice verticale cu două sau chiar mai multe uși, care, deși sunt ceva mai scumpe oferă un plus de atractivitate. Beneficiul principal pe care aceste echipamente verticale mai mari îl oferă este acela că în interiorul lor se poate afișa un număr sporit de produse dintr-o singură dată, iar  estetic arată foarte bine.

Atunci când vorbim despre vitrine frigorifice orizontale, la mare modă sunt și acelea denumite popular “insule”. Multe dintre acestea servesc pentru depozitarea și afișajul unor produse congelate.

Indiferent de forma pe care o au vitrinele frigorifice moderne, trebuie subliniat faptul că ele sunt extrem de fiabile, ușor de întreținut, așa încât pot fi foarte utile pentru o refrigerare comercială de calitate.

În funcție de specificul fiecărei afaceri, de locație și chiar dispunere, fiecare antreprenor poate să aleagă ceea ce i se potrivește mai bine. Factorul spațiu existent pe podea pentru instalare contează mult pentru a opta pentru un model sau altul de vitrină frigorifică și pentru mai mult confort.

Indiferent de afacerea HoReCa pe care o ai, de magazinul unde desfaci cu amănuntul produse alimentare sau băuturi, cu siguranță că apelând la TC Romania Crown Cool vei putea să îți găsești modelul potrivit de vitrină frigorifică care să îți permită  să îți crești vânzările și să îți aducă profitul așteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *