Un vin rosu ce rezerva surpize!

Vinul rosu este aproape o bautura internationala, deoarece oriunde am merge, gasim specialitati gastronomice care se servesc alaturi de un pahar de vin rosu, sau, pur si simplu, este folosit pentru celebrarea diferitelor evenimente. Vinul rosu are o traditie bogata in istoria omenirii, iar crama Girboiu ofera cele mai bogata sortimente de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon sau Merlot, imbuteliate in sticle pentru toate buzunarele. In Romania, consumul de vin rosu este unul moderat, insa nu lipseste de la nicio masa sau petrecee. Vinul este in general apreciat de persoanele are au depasit varsta de 25 de ani, deoarece incep sa constientizeze intr-un mod mai matur gustul, aromele si intensitatea.

Descoperirea celui mai bun vin rosu inseamna totul despre gusturi. Unora le place dulce, iar altora le place uscat. Unii prefera bogatia unui vin rosu, cu corp, in timp ce altii se intorc la consumul usor al unui rosu aerisit, cu un corp deschis. Vinul rosu pentru care ii place celui mai bun prieten, s-ar putea sa nu fie neaparat preferatul tau. Fiecare vin este unic, cu propriile sale note de degustare si arome ce vor ramane impregnate in simturile tale.

Exista sute de note de degustare pentru fiecare papila gustativa. De la migdale si fructe de padure pana la ciresele catifelate, exista un vin rosu potrivit pentru oricine.

Vinurile rosii sunt clasificate pe soiuri – tipul de struguri care este folosit pentru a produce vinul. Unele vinuri rosii amesteca mai multe soiuri pentru a provoca diferite arome sau caracteristici de degustare. Aceste amestecuri rosii sunt, de asemenea, in general mai accesibile decat soiurile singulare din Bordeaux, Napa Valley sau Australia.

In cadrul acestor tipuri de vin rosu, fiecare poate avea un stil diferit: corpolent sau corp mediu. Vinurile rosii cu un corp usor au un efect aerisit asupra palatului. Aceste vinuri – inclusiv Garnacha si Pinot Noir – tind sa aiba mai putine taninuri si, prin urmare, sunt mai putin aromate. Vinurile rosii cu corp mediu, precum Merlot si Shiraz, au un continut mai mare de alcool in comparatie cu vinurile cu corp usor si ofera o aroma persistenta. Vinurile rosii pline de corp, precum Cabernet Sauvignon din California, contin mai mult de 13,5% alcool si ofera o senzatie extraordinara. Sunt bogate si indraznete, cu arome intense.

Cabernet Sauvignon

Acest soi de vin rosu este plin de corp si cultivat in aproape fiecare zona care produce vin. Este extrem de popular datorita unui amestec de aciditate medie, niveluri moderate de tanin si indicii de fructe inchise la culoare. Aceste vinuri ofera note de degustare diferite, in functie de locul in care sunt produse. Versiunile franceze, de exemplu, tind sa fie mai incarcate cu arome, in timp ce California Cabernet sunt vinuri in general mai fructuoase.

Cui ii va placea: daca va plac aromele de fructe de padure si texturile bogate, Cabernet Sauvignon este o alegere excelenta pentru cei cu astfel de preferinte. Oamenilor carora le plac vinurile Merlot, Riojas si Chiantis, de asemenea, iubesc si vinul Cabernet Sauvignon. Se potriveste perfect cu aproape orice masa, de la coaste de miel de rozmarin la burgeri si branza cu mucegai, cu oua prajite si slanina afumata cu mere. Gama de vin rosu Girboiu ofera multe tipuri de vin Cabernet Sauvignon!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *