Unde gasesti cele mai bune petarde de vanzare si ce trebuie sa stii inainte sa le cumperi

Daca ajungi sa tastezi “petarde de vanzare” in Google, probabil te-ai saturat sa le cumperi de pe tarabele dintr-o piata oarecare sau din portbagajul unei masini parcate in spatele blocului. Poate ai avut ghinionul ca materialele pirotehnice achizitionate astfel sa nu functioneze sau, mai rau, sa se detoneze accidental. De acum incolo, este timpul sa investesti numai in produse de calitate, cumparate dintr-un loc sigur.

Cu o experienta relevanta in tari precum Ungaria, Cehia si Slovacia, magazinul online autorizat Ekopiro.ro a ajuns si in Romania. Aici gasesti o oferta foarte variata de fumigene, artificii, rachete si petarde de vanzare, la preturi corecte. Alegand un furnizor profesionist, ai garantia ca materialele pirotehnice vor functiona ireprosabil si, cel mai important, vor fi insotite de instructiuni, avertismente si masuri de siguranta.

Pe site-ul Ekopiro, gasesti urmatoarele tipuri de petarde de vanzare:

siruri de petarde, care au o explozie puternica si pot avea pana la 1.000 de pocnituri. Printre acestea se numara celebra “Coada dragonului”, un sir de petarde de 5 metri care ofera un efect colosal de lumini si pocnitori;

petarde F2, care produc sunete de diferite intensitati si au preturi foarte atractive. Aici intra produsele de tip Dum Bum, renumite in intreaga lume pentru efectele pe care le produc. Pocniturile acestora pot atinge pana la 120 de decibeli;

petarde F3, cele mai renumite tipuri de petarde, datorita efectelor puternice pe care le produc. Sunetele emise au intensitati foarte puternice, iar efectele luminoase sunt foarte diversificate, de la lumini colorate pana la flash-uri.

Toate petardele de vanzare ar trebui sa aiba ambalajul original, pe care sunt descrise modul de utilizare si contraindicatiile. Iata in continuare cateva reguli de care ar trebui sa tii cont intotdeauna:

1. Cumpara petarde numai din locuri sigure, in care ai incredere, cum ar fi magazine profesioniste, nu vanzatori ambulanti.

2. Depoziteaza materialele pirotehnice doar in locuri uscate si ferite de caldura.

3. Citeste intotdeauna indicatiile de pe eticheta, pentru a vedea specificatiile produsului respectiv. Chiar daca nu este prima oara cand detonezi petarde, fiecare produs are specificul sau.

4. Detoneaza petardele doar in spatii deschise, fara vegetatie uscata sau produse inflamabile in jur.

5. In cazul in care explozia nu s-a produs, nu te apropia imediat de materialele pirotehnice, ci stropeste-le cu apa.

6. Nu lasa nici copiii, dar nici animalele de companie nesupravegheate in zona detonarii, deoarece se pot speria sau rani grav.

7. Nu purta haine foarte lungi sau largi, cum ar fi rochii cu trene sau fulare mari.

8. Poarta un minim echipament de protectie, spre exemplu dopuri de urechi si ochelari.

9. Tine cont de conditiile meteo atunci cand detonezi petarde, in special de directia in care bate vantul.

10. Nu detona materiale pirotehnice daca esti foarte obosit sau sub influenta bauturilor alcoolice ori a altor substante care iti pot afecta coordonarea, viteza de reactie si capacitatea de a evalua pericolele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *