Urgentele stomatologice – cum scapi rapid de afectiunile dentare complicate

Dintii sanatosi sunt esentiali pentru un mod de viata confortabil, chiar si prin simplul fapt ca de ei depinde sanatatea intregului organism.

Cum se face ca dintii joaca un rol atat de important?

Pentru a intelege importanta unei danturi sanatoase, este suficient sa stii ca digestia corecta depinde de masticatia eficienta a alimentelor, ca dintii care au erupt incorect iti pot afecta direct pronuntia si ca durerea de dinti este clasificata printre cele mai deranjante si debilitante dureri.

Ce reprezinta urgenta stomatologica si cum poate fi depistata?

Pentru societatea actuala, urgenta stomatologica ar trebui sa fie reprezentata in mod exclusiv de consecintele unei fracturi dentare. Cu toate acestea, statisticile inregistreaza foarte multe cazuri in care pacientii apeleaza la medicul dentist cu probleme stomatologice grave (dureri imposibil de suportat, inflamatii sau sangerari), cauzate de o igiena orala precara si evitarea indelungata a tratamentului.

Stiai ca la pacientii tineri sunt inregistrate cele mai multe urgente stomatologice, cauzate preponderent de cariile dentare, insotite de dureri puternice, care nu trec cu antiinflamatoare?

Nu numai durerea trebuie sa fie un semnal care sa te faca sa apelezi la serviciile unui cabinet stomatologic. Sangerarea gingiilor este, de asemenea, un semnal de alarma care iti da de stire ca dintii tai sufera de o afectiune dentara (ce ar putea deveni in cel mai scurt timp o urgenta). Incidenta acestui tip de afectiune dentara este extrem de mare, afectand circa 60-70% din populatia tarii noastre. Dat fiind faptul ca reprezinta o problema cu care pacientul incepe sa se obisnuiasca, aceasta devine cea mai frecventa cauza a urgentelor dentare.

Tratament: Aceasta afectiune poate fi tratata cu usurinta prin terapie parodontala si modificarea regimului de igiena orala, astfel evitand problemele care pot duce chiar si la pierderea tuturor dintilor.

Controlul periodic si igiena riguroasa sunt esentiale! Dupa tratamentul preventiv al problemelor, solutiile sunt mult mai simple, accesibile ca pret si mai putin dureroase.

Igiena orala trebuie sa includa minim 4 elemente, printre care: periaj, ata dentara, apa de gura si extrem de important – control periodic, o data la 6 luni (la cea mai buna clinica stomatologica). Acest lucru este un must have in zilele noastre, pentru ca, fata de trecut, exista mai multi factori daunatori asupra dintilor.

Afla cum este abordata urgenta dentara intr-un cabinet stomatologic bun

In momentul in care afectiunea dentara este una acuta, se face un tratament de urgenta, care are ca scop indepartarea cauzei. De cele mai multe ori, cauza este provocata de un dinte infectat, care necesita tratament de canal.

Este important sa retii ca momentul adresarii la medic joaca rolul decisiv pentru evitarea complicatiilor care pot afecta grav organismul (cu alte cuvinte, o infectie dentara se poate duce la creier sau la inima).

Este deja cunoscut ca preventia e mai simpla decat tratamentul, fapt pentru care examinarea periodica o data la 6 luni si mentinerea igienei dentare sunt obligatorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *