Vitaminele din complexul de B-uri

Nu este un secret faptul ca vitaminele din complexul B va ajuta foarte mult, aceste vitamine fiind indicate pentru a fi introduse in dieta voastra, ele ajutand organismul intr-un numar mare de feluri. Multe aspecte ale organismului nostru depind de o astfel de vitamina. Sistemul nervos, pielea, parul, ficatul si tonusul muscular sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba despre aceste vitamine. Vitamina B este o componenta importanta a enzimelor din organism, aceasta vitamina contribuind la o mai buna functionare a organismului vostru, de aceea multi specialsiti recomanda sa consumati aceasta vitamina.

Beneficiile vitaminei B

Vitamina B complex este responsabila pentru cresterea randamentului intelectual, aceasta vitamina avand un rol esential intr-o mai buna sustinere a organismului. Ea este necesara sistemului nervos, dar si musculaturii. De multe ori, carentele de vitamina B1 determina o pierdere a apetitului, oboseala, dar si o crestere a greutatii corporale. Lipsa vitaminei B din organism poate duce si la anumite boli care afecteaza sistemul digestiv, cardiac, dar si nervos.

Vitaminele B2 si B3 sunt ideale pentru faptul ca ajuta la transformarea grasimilor, proteinelor, precum si a hidratilor de carbon in energie. Pentru a avea o piele mereu sanatoasa, este nevoie sa includeti aceste vitamine in dieta voastra, ele ajutand mult organismul in procesul de producere a energiei, dar si in cresterea tonusului si a entuziasmului. Vitaminele B2 si B3 sunt foarte utile si in calmarea durerii asociate cu distrugerea mucoasei stomacului. Circulatia sangvina este si ea imbunatatita daca veti avea o astfel de vitamina in vedere.

Vitaminele B5 si B6 sunt foarte necesare pentru o reglare corespunzatoare a metabolismului, fiind utile pentru ca asigura o buna functionare a sistemului imunitar si a celui nervos. Un aport corect de vitamina B6 este important pentru ca aceasta poate lupta si impotriva reactiilor alergice.

Vitamina B7 este importanta pentru ca are un efect benefic in ameliorarea durerilor musculare, ea luptand impotriva oboselii. Aceasta vitamina mai are si rol in a amana incaruntirea parului, ea fiind utilizata in numeroase tratamente pentru a stopa caderea parului. Acidul folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9 este apreciat pentru faptul ca stimuleaza sistemul imunitar, marind in acelasi timp puterea de concentrare. Aceasta vitamina are si un efect calmant pronuntat.

In complexul vitaminelor B mai intra si vitamina B12, ea fiind responsabila pentru transportul oxigenului in sange. Ea contribuie si la dezvoltarea fizica, precum si la sinteza ADN-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.