Vrei sa lucrezi cu cea mai buna agentie SEO? Iata ce trebuie sa stii

agentie seo

Primul lucru pe care majoritatea oamenilor care doresc sa colaboreze cu o agentie SEO il fac este sa caute pe Google ,,agentie SEO”+locatia geografica. Dar o astfel de cautare te poate conduce la peste 300 de rezultate. Iar daca incepi sa contactezi companiile care iti apar pe prima pagina, toate iti vor promite acelasi lucru: pozitii de top in Google. Cu toate acestea, unele dintre ele iti poti oferi cele mai bune rezultate, in timp ce altele nu. In acest caz, cum alegi cea mai buna agentie SEO?

Defineste-ti necesitatile

Pentru a gasi cea mai buna agentie SEO, trebuie ca in primul rand sa stabilesti ce aspecte ale prezentei tale in online vrei sa imbunatatesti. Vrei mai mult trafic, mai multe vanzari sau o prezenta online mai buna? Daca nu esti sigur ce iti doresti, gandeste problema dintr-o alta perspectiva. Concret, spre ce rezultate tintesti? In momentul in care investesti in acesta directie trebuie sa ai un scop clar, pe care sa il evidentiezi inca de la inceput. Daca nu poti sa masori rezultatele serviciilor SEO, de ce ai mai plati pentru astfel de servicii?

Consulta mai multe agentii

Odata ce iti stabilesti obiectivele, discutia trebuie sa exploreze o alta zona. Solicita agentiei SEO sa iti explice mai multe despre acest domeniu. O firma care se respecta va fi mai mult decat incantata sa iti ofere consultanta gratuita, pentru ca stie ca acest lucru este primul pas catre o colaborare de succes. Pe de alta parte, aceasta este o oportunitate perfecta prin care sa afli cum decurge interactiunea cu respectiva agentie. La finalul discutiei, vei primi o oferta pentru serviciile de care ai nevoie. Ulterior, daca consideri ca este necesar, urmeaza aceiasi pasi cu una sau doua alte firme.

Solicita studii de caz

Primul lucru pe care vrei sa il afli de la agentia SEO cu care vei colabora este daca te va ajuta sa ajungi la rezultatele dorite. Dar vorbim despre o competitie din ce in ce mai mare pe orice segment de piata si nici un specialist SEO nu are cum sa prevada viitorul. Cea mai buna modalitate prin care iti poate demonstra ca este capabil este sa iti arate rezultatele pentru alti clienti. De exemplu, daca detii un magazin online, iar respectiva agentie SEO a colaborat de-a lungul timpului cu astfel de business-uri, solicita informatii despre acestea. Daca majoritatea au ajuns la rezultatele stabilite initial, inseamna ca ai gasit compania pe care o cautai.

Invata sa faci diferenta intre calitatea serviciilor

O agentie SEO buna lucreaza folosind aceleasi tactici. O agentie SEO exceptionala urmeaza aceeasi reteta, insa este in masura sa identifice probleme ale site-ului si sa propuna solutii. Totodata, analiza continua a proiectului, dar si adaptarea strategiei in functie de evolutia proiectului, sunt, de asemenea, calitati ale unei agentii SEO profesionale. In acest sens, este esential sa existe comunicare permanenta cu clientul, pentru ca fiecare eventuala modificare sa fie adaptata strategiei in timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *