trandafiri agățători

Cum să alegeți trandafirii potriviți spațiului disponibil din curte

Alegerea tipului potrivit de trandafir pentru spațiul din curte poate fi dificilă. Există mulți factori de luat în considerare, cum ar fi clima, tipul de sol și lumina soarelui disponibilă. Dar cu puțină cercetare, poți găsi trandafirul perfect pentru curtea ta. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi tipul potrivit de trandafir pentru spațiul tău.

Diferite tipuri de trandafiri pentru diferite spații

Există multe tipuri diferite de trandafiri și vin într-o varietate de culori. Ei pot fi găsiți sub formă de tufiș sau sub cățărători. Unii sunt mai rezistenți la boli decât alții. Atunci cand alegi un trandafir pentru grădina ta, este important să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Dacă aveți o curte mare, poate doriți să luați în considerare un trandafirii teahibrizi. Acești trandafiri pot crește înalți și pot produce flori mari și frumoase.

Trandafirii urcători sunt o alegere bună pentru spații mai mici. Vin într-o varietate de culori și dimensiuni și sunt relativ ușor de întreținut. Cu îngrijire aceștia se dezvoltă pe înălțime ocupând mai puțin loc.

Trandafirii in miniatură sau pomișori sunt o alta optiune pentru spatiile mici, ei pot fi cultivați și în recipiente iar iarna aduși în casă.

Trandafiri cățărători: Cei mai buni pentru acoperirea pereților sau a gardurilor

Majoritatea trandafirilor cățărători sunt cei mai buni pentru acoperirea pereților sau a gardurilor. Există multe varietăți diferite de trandafiri agatatori, așa că asigurați-vă că alegeți unul care se va potrivi spațiului pe care îl aveți la dispoziție. Luați în considerare dimensiunea matură a trandafirului, obiceiul de creștere și cât de mult soare are nevoie atunci când alegeți un trandafir cățărător.

Trandafirii cățărători vin într-o gamă largă de culori, de la alb la galben la roz la roșu. Unii au chiar flori pestrițe. Alegeți o culoare care să completeze celelalte plante și decorul grădinii.

Asigurați-vă că oferiți mult sprijin trandafirului dvs. cățărător. Pot crește destul de mult, așa că vor avea nevoie de ceva pe care să se urce. Este adesea folosit un spalier sau un arbore, dar asigurați-vă că este suficient de puternic pentru a susține planta.

Trandafiri în miniatură: Cel mai bun pentru spații mici sau recipiente

Când aveți spațiu limitat sau doriți să adăugați un pic de culoare verandă sau terasă, nu căutați mai departe decât trandafirul în miniatură. Acești trandafiri delicați sunt perfecți pentru spații mici și recipiente. Vin într-o gamă largă de culori și sunt foarte ușor de întreținut. Trandafirul in miniatură este o planta versatilă care poate lumina orice spațiu.

Trandafiri hibrizi de ceai și floribunda: Cel mai buni pentru spații largi

Un trandafir hibrid de ceai este cel mai bun pentru spații largi datorită obiceiului său de creștere verticală. Poate deveni destul de mare, așa că este perfect pentru a umple golurile dintr-o grădină. Florile sunt, de asemenea, foarte arătatoase și parfumate, făcându-le o alegere bună pentru cei care doresc să adauge puțină culoare și miros curții lor.

Trandafirii floribunda au multe flori în ciorchine și au nevoie de spațiu să se dezvolte

Trandafirii Floribunda produce o mulțime de flori în ciorchini care pot face un spectacol unic în grădină. Au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta și răspândi, așa că sunt cele mai potrivite pentru grădini mari sau spații deschise, așa că asigurați-vă că le lăsați loc să hoinărească.

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți trandafiri pentru grădina dvs., dar unul dintre cei mai importanți este spațiul de care dispuneți. Dacă aveți o grădină mică, veți dori să alegeți soiuri mai mici de tufe de trandafiri. Pentru grădini mai mari, puteți alege soiuri mai mari. În cele din urmă, totul se rezumă la preferințele personale și la ceea ce arată cel mai bine în spațiul tău.

Dacă nu sunteți siguri ce tip de trandafir este potrivit pentru grădina Dvs. cereți sfatul unui peisagist. El vă pot ajuta să alegeți un trandafir în funcție de spațiul pe care îl aveți disponibil și de cantitatea de lumină solară pe care o primește. De asemenea, ei vă pot recomanda o varietate de alte plante care vă vor completa trandafirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *