Reparatii camioane facute de profesionisti

Vizita la service reparatii camioane ne poate oferi informatii suplimentare despre acest mediu de lucru. Cutiile de viteze camioane chiar daca sunt mecanisme foarte bine puse la punct, nu sunt firave.

Sunt precum toate celelalte piese de camioane, mari si grele, ce trebuie manevrate cu grija si cu unelte specializate. Se lucreaza mult cu leviere, chei si diverse alte unelte specializate pentru ca piesele sa poata fi puse exact la locul lor.

Pana aici ar putea parea munca normala a unui mecanic. Diferenta este in dotarea cu informatii despre diferitele cutii de viteze care nu este vizibila pentru toata lumea.

Despre reparatii cutii de viteze

Cand desfaci o cutie de viteze in zecile de bucati pe care le are, trebuie sa ai schema dupa care sa o reasamblezi, altfel nu o sa reusesti. Desi ca si conceptie, in mare, cutiile de viteze seamana, numarul, locatia si tipul rotilor dintate difera de la cutie la cutie.

O cutie de viteze daca nu este bine asamblata, nu va functiona. Transmisia unui vehicul functioneaza doar in momentul in care toate piesele sunt la locul lor, corect pozitionate.

Si mecanicii de cutii de viteze sunt oameni, si nu pot retine chiar toate schemele pentru fiecare cutie de viteze. De aceea, de multe ori, trebuie sa consulte schema cutiei la care lucreaza. Mecanicii stiu in general cum trebuie sa se pozitioneze fiecare piesa, dar la asamblare este nevoie totusi de ajutorul unei scheme.

Importanta specializarii in reparatii camioane

Sunt unele service-uri de reparatii camioane care se specializeaza in diferite tipuri de vehicule, cum sunt de exemplu Man, Scania, Renault sau Iveco etc. In acest caz, daca se rezuma la un singur tip de camion, atunci au o treaba mai usoara.

Exista si avantajul ca se specializeaza intr-un anumit tip de camion si stiu ca tipul respectiv il cunosc bine si au si piese pe stoc pentru vehiculele respective. Este greu sa gasesti un specialist extern, ei de cele mai multe ori sunt angajati la firme mari si sunt foarte apreciati pentru expertiza lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *